Strony

poniedziałek, 14 maja 2012

pijany arbuz


Oczywiście nie nakłaniam do spożywania alkoholu !

   Przepis który zamieszczam to ciekawa forma  podania alkoholu a zarazem bardzo prosta , więc prostota wraz z ciekawym smakiem to wspaniale połączenie na upalne wolne dni , świetnie sprawdza się również na przyjęciach czy imprezach.


 Składniki:


- Dojrzały arbuz ok 5 kg
- 0,5 litra alkoholu


Jeśli chodzi o trunek jaki warto wybrać, zdania są podzielone. Możesz wybrać klasyczną, białą wódkę , szampana lub biały rum. Bez względu na to jaki alkohol wybierzesz, przygotowanie przebiega tak samo.

 Wykonie:

1 sposób - Za pomocą strzykawki należy wstrzyknąć alkohol do wnętrza arbuza.


2 sposób - Zetnij górę arbuza, tak byś miała dostęp do miąższu. Czerwoną część owocu wydrąż a następnie pokrój w kostkę. Wrzuć z powrotem do wnętrza owocu i zalej porcją alkoholu. Tak przyrządzony koktajl nakryj folią spożywczą i wstaw na kilka godzin do lodówki. Podawaj z chochlą do nabierania i z miseczkami, do których każdy nałoży sobie odpowiednią porcję drinka.
Istnieje też wersja z melonem, którą robi się analogicznie do tego przepisu.



1 komentarz:

  1. MmmmmmmMmm również polecam!!!!! Świetny pomysł na podanie alkoholu na imprezie :)

    OdpowiedzUsuń